Internet voor kinderen

Omdat kinderen recht hebben op een veiligere en kindvriendelijke internetomgeving, hebben we bij kinderinternet de Surfsleutel zo’n omgeving op het internet voor kinderen ontwikkeld. Kinderen kunnen inmiddels al ruim tien jaar veiliger internetten op de betrouwbare internetleer- en speelomgeving van de Surfsleutel. Wij bieden diverse leuke spelletjes en goede oefeningen, zodat kinderen heerlijk kunnen spelen op het internet en tegelijkertijd veel kunnen leren.

Veiliger en betrouwbaar internet voor kinderen

Als ouder wilt u natuurlijk dat uw kinderen op het internet geen rare dingen tegenkomen. Daarnaast wordt ongepast gedrag en ongepast contact ook niet gewaardeerd. Toch komt het helaas nog voor dat kinderen op het internet ongewenste teksten, foto’s, gedrag of contact tegenkomen. Daarom hebben we bij de Surfsleutel een speelplaats en leerplek voor kinderen ontwikkeld, gewoon op het internet. Op onze uitgebreide website kunnen kinderen:

  • Hobby’s uitoefenen (kleurplaten kleuren, knutselwerkjes maken);
  • Spelletjes spelen;
  • Informatie over leuke dagjes uit opzoeken;
  • Lekkere gerechten opzoeken;
  • Filmpjes kijken en muziek luisteren;
  • Leren over aardrijkskunde, geschiedenis, techniek, verkeer, rekenen, lezen, taal, natuur en het menselijk lichaam.

Met de Surfsleutel heeft u als ouder, leerkracht of andere professionele opvoeder de gereedschappen in hand om kinderen op de juiste manier te ondersteunen, helpen en begeleiden op het internet.

Internetvaardigheid en internetweerbaarheid

Omdat kinderen tegenwoordig opgroeien in een omgeving waar het gebruik van internet onmisbaar is geworden, is het verstandig ze internetvaardig en internetweerbaar te maken. Kinderen moeten dan ook zelfredzaam worden op het internet. Bij de Surfsleutel is het altijd ons doel om internet voor kinderen te ontwikkelen in onze veiligere en kindvriendelijke omgeving, die tegelijkertijd informatie geeft over de gevaren van internet. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van de Surfsleutel? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website. Wij koppelen dan zo spoedig mogelijk terug naar u.


Meer informatie:

Vermenigvuldigen oefenen | Dieren kleurplaten | Spelletjes kinderen