Ouders en scholen

Veilig internetten kun je leren!

De Surfsleutel thuis en op school.

De Surfsleutel is een internetomgeving voor de jeugd boordevol webpagina’s voor de leukste spreekbeurten of werkstukken, spelletjes, ideeën voor kinderfeestjes, filmpjes en prijsvragen!

Het is belangrijk dat kinderen in een zo veilig en kindvriendelijk mogelijke omgeving leren hoe zij op een verantwoorde manier gebruik kunnen maken van het internet. Niet alleen nu, maar ook als zij straks naar het voortgezet onderwijs gaan.

De Surfsleutel biedt niet alleen een speel-, maar ook een leeromgeving voor thuis en op school. Inmiddels maken al heel veel scholen gebruik van De Surfsleutel.

Veiligheid en kindvriendelijkheid staat voorop.

Veiligheid en kindvriendelijkheid in een optimale content mix van Fun en Educatie vormt de basis bij de ontwikkeling van De Surfsleutel. U wilt immers niet dat uw kind of leerling online zaken tegen komt waar kinderen in deze leeftijd niet mee geconfronteerd zouden moeten worden. Daarom houden wij op de achtergrond alles voor u in de gaten.

Websites van derden die binnen De Surfsleutel zijn opgenomen zijn vooraf en worden tussentijds getoetst. Mocht u onverhoopt toch iets tegenkomen dat niet wenselijk is, dan verzoeken wij u ons dit te melden.

Stuur uw e-mail naar: redactie@surfsleutel.nl

Hoeft u als ouder of leerkracht dan nergens op te letten?

Natuurlijk wel! U moet uw kinderen of leerlingen begeleiden op het internet. Leer ze op een goede manier om te gaan met de mogelijkheden van het web. Hoe ga je bijvoorbeeld om met reclame op sites, wat doe je als iemand vervelend is in een chatroom, of als je iets vervelends tegenkomt op een website.

Natuurlijk kunt u zelf ook maatregelen nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld thuis en op school de Surfsleutel Browser gebruiken.  Zie hieronder.

Maar het is vooral belangrijk dat u geïnteresseerd blijft in hetgeen uw kind of leerling op het internet doet; leer van elkaar!

Surfsleutel Browser

Daar waar met kinderen gewerkt en geleefd wordt, biedt Surfsleutel een kindvriendelijk en verantwoord internet. Surfsleutel heeft internetleer- en speelomgevingen ontwikkeld om ouders, leerkrachten en andere professionele opvoeders gereedschappen in handen te geven om kinderen te ondersteunen, helpen en begeleiden bij hun ontdekkingsreis op internet.

Een ‘zwakke schakel’ bij het internetgebruik is echter de toegepaste browser, bv. Microsoft Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome. Deze staat immers toe dat via de adresbalk andere sites worden geopend of via Ctrl-N een nieuw venster wordt geopend. Verder kun je vanuit de browser afdrukken, snelkoppelingen maken, afbeeldingen opslaan of als bureaublad instellen, etc. Dit zijn zaken die u wellicht niet wenselijk acht en die alleen met moeite en veel technische kennis zijn af te schermen. Bovendien is een standaard browser ook niet voor kinderen gemaakt en in dat opzicht dus niet altijd even gebruikersvriendelijk.

Om deze redenen hebben we een eigen browser ontwikkeld: de Surfsleutel Browser.

De browser heeft een eigen werkbalk, waarbij het niet meer mogelijk is om buiten de browser direct naar andere websites te gaan. In de Surfsleutel browser plaatst u eenvoudig alleen de websites die u wel geschikt acht voor gebruik door de kinderen die onder uw verantwoordelijkheid vallen.

De Surfsleutel Browser kunt u eenvoudig bij ons downloaden (11,0Mb) en op uw eigen systeem installeren (een alternatieve downloadlocatie vindt u hier). Een uitgebreide beschrijving over de installatie en het gebruik van de Surfsleutel Browser kunt u vinden in de Surfsleutel Browser Handleiding.

Vraag via het aanvraagformulier uw licentienaam en code aan. Wij vragen u een bijdrage van €29,95 per jaar voor het gebruik van de Surfsleutel Browser. Hiervoor kunt u het volgende van ons verwachten:

  • Particulieren ontvangen één licentiecode voor het hele gezin, waarmee de Surfsleutel Browser op maximaal drie computers te gebruiken is;
  • Voor scholen en instellingen geldt een maximum van één computer per licentiecode. Uiteraard denken wij graag met u mee wanneer u de Surfsleutel Browser in grotere aantallen wilt gebruiken. Neem dan even contact met ons op via het contactformulier;
  • Ondersteuning in geval van problemen met het gebruik of de installatie van de Surfsleutel Browser door onze helpdesk. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij nemen dan uiterlijk binnen 2 werkdagen contact met u op;
  • Regelmatig automatische updates van de Surfsleutel Browser.