HOE OUD
BEN JIJ?

Thema 2018: Anders?!
19 tot en met 23 maart 2018

Wat is de Week van de Lentekriebels?

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek waarbij in het basisonderwijs een hele week relationele en seksuele voorlichting gegeven wordt. Elk jaar staat er een thema centraal. Dit jaar is dat het thema Anders?! We besteden aandacht aan diversiteit. Dit is een breed thema en gaat over seksuele diversiteit, gender, verschillende religies en culturen. Maar ook over ziekte en beperking. Iedereen is daarin uniek.

 

Waarom aandacht voor dit thema?

We hebben gekozen voor dit thema omdat het belangrijk is dat iedereen zich welkom en veilig voelt op school en in de klas. Elk kind krijgt vanuit huis andere normen en waarden mee. Soms vallen kinderen buiten de groepsnorm. School is een van de eerste plekken waar kinderen zich bewust worden van deze verschillen. Verschillen mogen bestaan, ieder kind is uniek.

Doet uw school nog niet mee?
Wilt u meer weten over dit project?

Op www.weekvandelentekriebels.nl staat wanneer de projectweek plaatsvindt en hoe u kunt
deelnemen. Daarnaast vindt u er allerlei ideeën, materialen, ervaringsverhalen en informatie
over het betrekken van ouders.

De Week van de Lentekriebels wordt georganiseerd door Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, in samenwerking met GGD’en

Games, knutselen of kleurplaten? Spelling oefenen of informatie voor je spreekbeurt zoeken. Op de Surfsleutel vind je het allemaal. Kinderinternet de Surfsleutel is het kindvriendelijkste internet voor kinderen. Nog veiliger kinderinternet in combinatie met onze veilig internet Surfsleutel Browser.