HOE OUD
BEN JIJ?

 Week tegen pesten 2018

Laat je zien! Dit jaar is de Week Tegen Pesten georganiseerd rond het thema Laat je zien! En daarmee bedoelen we jou als leraar. Leerlingen moeten weten dat ze hun leraren kunnen vertrouwen. Zodat ze je weten te vinden en om hulp durven te vragen bij pesten.

Door aan je leerlingen te laten zien dat je om ze geeft, groeit hun vertrouwen in jou. Je verlaagt daarmee de drempel om naar je toe te komen als er iets speelt. En dat is nodig: in de aanpak van pesten speel jij als leraar een grote rol. Laat je zien!

De Week Tegen Pesten 2018 is begonnen!

 Word jij gepest en heb je hulp nodig?

Blijf er niet mee zitten maar praat erover. Bij Pestweb kun je terecht!
Chat, mail of bel met iemand van Pestweb. Zij helpen je verder.

 Pest je zelf?

Misschien bedoel je het als grapje. Maar een ander kan zich rot voelen van wat jij post op sociale media. Tip: Vraag jezelf altijd af hoe jij het zou vinden om het bericht te zien? Vind je het niet leuk? Stuur het dan zelf ook niet! Bekijk onze tips: Doe oké op internet.

 Verschil tussen plagen en pesten

Is een opmerking maken over iemands haar of kleding plagen of pesten? En als je elke dag wel een keer een opmerking over dezelfde klasgenoot maakt? Is dat pesten? Er is een duidelijk verschil tussen plagen en pesten. Hier lees je wat de verschillen zijn.

Wat is plagen?

Plagen gebeurt vaak spontaan, het duurt niet lang en gebeurt niet dag in dag uit. Bij plagen ben je gelijk aan elkaar; niemand is de baas. Ook liggen de rollen niet vast, de ene keer plaagt de één, de andere keer plaagt de ander. Plagen gebeurt zonder iemand pijn te willen doen en is daarom vaak leuk en grappig.

 Wat is pesten?

Bij pesten ben je niet gelijk aan elkaar. De pester is vaak sterker of ouder en heeft een grote mond. Anderen kijken vaak tegen de pester op. Pesten gebeurt ook vaak in een groep en telkens is dezelfde persoon de klos. De pester wil pijn doen, vernielen of kwetsen. Pesten gebeurt vaker dan één keer, soms weken – of maandenlang. Het gebeurt meestal zo dat volwassenen het niet merken.

Pesten heeft een groot effect. De gepeste voelt zich vaak eenzaam en verdrietig en is onzeker en bang. Pesten kan zelfs lichamelijke en psychische klachten veroorzaken.

 Bron: www.pestweb.nl

Ben jij ook zo’n Disney fan?

In de maand september draaien er 4 oude Disney tekenfilms in de bioscoop.
Je kan de aankondigingsfilmpjes natuurlijk ook op de Surfsleutel bekijken!

Disney filmpjes Klik hier!

Games, knutselen of kleurplaten? Spelling oefenen of informatie voor je spreekbeurt zoeken. Op de Surfsleutel vind je het allemaal. Kinderinternet de Surfsleutel is de kindvriendelijkste internetomgeving voor kinderen.