Ferry Weertman

  • AFDRUKKEN
  • VERSTUREN

Ferry Weertman - Openwaterzwemmen

GOUD

Weertman won tijdens de Europese kampioenschappen zwemmen 2014 te Berlijn twee gouden medailles. Bij het open-waterzwemmen won hij individueel de 10 kilometer en daarnaast ook goud op de 5 kilometer voor teams. Weertman nam toen ook deel aan kampioenschappen op de lange afstanden binnenbad. Op het EK in Berlijn werd hij vijfde op de 4 x200m vrije slag estafette en zevende op de 800m vrije slag.

Bij de WK 2015 in Kazan (Rusland) had Weertman twee zilveren medailles behaald: een op de 10 kilometer open-waterzwemmen, en een in de landenwedstrijd (team pursuit), de laatste tezamen met Sharon van Rouwendaal en Marcel Schouten.

De Olympische spelen 2016 in Rio:

Ferry Weertman is een Nederlandse zwemkampioen op de lange afstanden. Hij won de gouden medaille op de 10 km openwaterzwemmen bij de Olympische Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro, waar de 10km voor de derde keer op het olympisch programma stond.

Tijdens de huldiging op 24 augustus 2016 is Weertman voor zijn Olympische prestatie onderscheiden door Z.M. Koning Willem Alexander. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje -Nassau.